Quantcast
  • We invite you to join UKWorkshop.
    Members can turn off viewing Ads!

Paslode first fix, firing issue

UKworkshop.co.uk

Help Support UKworkshop.co.uk:

TPoles

Member
Joined
1 Oct 2018
Messages
6
Reaction score
0
Location
devon
Hi,

I have a Paslode IM350, it will fire the first two nails when I go to use it but however then it won't fire the ones after. I can hear the fan spin and the gas release but it doesn't fire on the trigger.

The light is flashing green. I have heard someone say something about wedging the battery in place but can't remember exactly what that was,

Any advice appreciated

Thanks

Tom
 

AJB Temple

Finely figured
Joined
13 Oct 2015
Messages
3,457
Reaction score
649
Location
Tunbridge Wells
The tool repair man I use says 90% of issues he deals with on Paslode are down to carbon build up from people not cleaning the gun.
 

Lons

Established Member
Joined
14 Feb 2010
Messages
7,519
Reaction score
243
Location
Northumberland
What AJB says.

I don't have mine now as acquired a DeWalt cordless a few years ago but found I needed to clean the Paslode 350 after any significant usage. Good machine but it became a real pita.

2 other things from memory. They can be very fussy about the nails especially if not genuine Paslode ones and also if the gas isn't fresh, sometimes also if the weather was cold, It does seem to differ from gun to gun so you might have one of those. Mine jammed occasionally if the nails weren't clean and I had to brush them and blast the slider with compressed air.
 

gwr

Established Member
Joined
17 Oct 2010
Messages
268
Reaction score
0
Location
Northumberland
Could be any of the above, I would check the battery is secure first. I have seen me firing numerous nails without missing a beat when fixing studs flooring ect then when fixing branders to Celing it won't fire.
If it is still not firing for you give it a clean and replace the 0 ring.
 
Top