Quantcast
  • We invite you to join UKWorkshop.
    Members can turn off viewing Ads!

Adverts in Google Chrome. Can I stop them?

UKworkshop.co.uk

Help Support UKworkshop.co.uk:

Benchwayze

Established Member
Joined
10 Mar 2007
Messages
9,294
Reaction score
50
Location
West Muddylands
Since installing Google chrome, I am finding words in some of the posts, highlighted. Thinking the poster has included these links, I click on them and a page of adverts opens up. Is this malware? Or is it a function in Google Chrome that I can disable? If so does anyone know how? Otherwise Google Chrome gets the boot, and I'll tolerate the slower Mozilla.

PS. It seems to be something called 'Text Enhance'. Didn't notice being asked about it on install.

Thanks in anticipation
 

JakeS

Established Member
Joined
25 Oct 2011
Messages
947
Reaction score
0
Location
Grantham
Benchwayze":m70oo8f7 said:
Since installing Google chrome, I am finding words in some of the posts, highlighted. Thinking the poster has included these links, I click on them and a page of adverts opens up. Is this malware? Or is it a function in Google Chrome that I can disable? If so does anyone know how? Otherwise Google Chrome gets the boot, and I'll tolerate the slower Mozilla.
It's not a Chrome feature. Do you have any of the various third-party (or even the Google) toolbars installed? I wouldn't trust any of them not to be doing something like that. Otherwise, probably malware. If you don't count those toolbars as malware already...



(You can see what extensions you have installed by clicking on the spanner - in the top right on mine - and choose 'Settings', then select 'Extensions' on the right. I'd suggest turning them all off, and seeing if you still get the ads. If no, turn them on one by one until you find the culprit.) If you do, it's probably something else on your machine.)
 

Benchwayze

Established Member
Joined
10 Mar 2007
Messages
9,294
Reaction score
50
Location
West Muddylands
JakeS":w2y2vac0 said:
Benchwayze":w2y2vac0 said:
Since installing Google chrome, I am finding words in some of the posts, highlighted. Thinking the poster has included these links, I click on them and a page of adverts opens up. Is this malware? Or is it a function in Google Chrome that I can disable? If so does anyone know how? Otherwise Google Chrome gets the boot, and I'll tolerate the slower Mozilla.
It's not a Chrome feature. Do you have any of the various third-party (or even the Google) toolbars installed? I wouldn't trust any of them not to be doing something like that. Otherwise, probably malware. If you don't count those toolbars as malware already...
I do Jake... Absolutely. They pineapple me off!
I'll set my AntiVirus on it first. If no go, I'll exlcude the cookies on my list

Many Thanks.
:)
 

Benchwayze

Established Member
Joined
10 Mar 2007
Messages
9,294
Reaction score
50
Location
West Muddylands
Thanks fellas.
I uninstalled Google Chrome and the problem has gone.

Strange eh? Seeing as they 'Boogled-up' YouTube with adverts and 'new look' pages that you can't navigate to send messages to pals.. I am not surprised. :mrgreen:
 

studders

Established Member
Joined
23 Mar 2009
Messages
2,758
Reaction score
0
Location
Petts Wood, Kent
I've ditched Chrome and I no longer use Google as a search engine.
I won't bore peeps with the why, a search on the t'web about some of their policies and activities reveals a lot.
 

thick_mike

Wood Shortener
Joined
21 Aug 2011
Messages
799
Reaction score
22
Location
Wing, Bucks
I got malware like you describe once. I was looking at information on Barn Owl distribution in the UK. There was a link to Barn Owl population Analysis. So I clicked on it.

I'll let your imagination tell you where it led...took me hours to navigate my way out of that site!!
 

Benchwayze

Established Member
Joined
10 Mar 2007
Messages
9,294
Reaction score
50
Location
West Muddylands
I have installed adblock, but I note that as soon as I disable it, the malware is back again. This means that it's still on my PC, but just blocked as long as adblock is enabled. I've tried four different malware programs but they won't shift it.
It's pineappling me off again!

Chrome can go, and I haven't used Google search ever, as I think it is kr@p compared to Yahoo.

None of the websites seem to concur wit the version of Mozilla I have, as the buttons don't relate to anything they mention. Guess I will put up with the slower Mozilla after all.

Thanks folks.
Appreciated. :D
 

chippy1970

Established Member
Joined
3 Jun 2007
Messages
3,027
Reaction score
0
Location
London
I use Chrome but I've never seen that on mine John.

PS Have you had a play with those Festool guides yet ?
 

Dibs-h

Established Member
Joined
23 Jul 2007
Messages
4,214
Reaction score
4
Location
West Yorkshire
Try downloading and running something called HiJackThis - it tells you what's resident in memory and running - BHO (Browser Helper Objects) are likely to be what is causing this. Once identified - dead easy to remove them.

HIH

Dibs
 

Latest posts

Top