• We invite you to join UKWorkshop.
    Members can turn off viewing Ads!

A B&Q offer that surprised me

UKworkshop.co.uk

Help Support UKworkshop.co.uk:

beech1948

Established Member
Joined
16 Aug 2004
Messages
2,146
Reaction score
63
Location
Crowthorne, Berkshire
So there I was loaded up to the gunnals with plasterboard ( its on offer this week) for my Dads new extension when I saw a box of remote control sockets. A set of three sockets and remote able to handle upto 3Kw (4HP) each for the price of £19.99. I bought one to try out and it works fine on my 3HP dust extractor.

Just thought I should let you all know.

Al
 

the_g_ster

Established Member
Joined
4 Feb 2006
Messages
284
Reaction score
0
Location
Portsmouth
Hey

They also have the Siemens room control stuff on offer at my B&Q, the remote on the sockets has transformed using my dust extractor that's a bit on the large side now. You just hit the remote as you start up whatever machine and sorted. I am going to move into a new building next to the shed so hoping it works for that too.
 

Grahamshed

Established Member
Joined
14 Apr 2012
Messages
3,066
Reaction score
0
Location
Oxfordish
I will have to get some, if only because I cannot picture how a remote socket would work (homer)
 

=Adam=

Established Member
Joined
9 Jan 2012
Messages
510
Reaction score
1
Location
Swansea
I picked up a set of these remote sockets, they were advertised for £17.99 in store and I got them for £14.99 when I used my trade card :)

They seem like a good idea, especially considering that I have to reach under my bench to turn my lathe and grinder on! Is there a way to modify the dust extractor so that when I switch it on with the remote it starts? or do I still have to walk to it and press the button?

Thanks!
 

Dibs-h

Established Member
Joined
23 Jul 2007
Messages
4,224
Reaction score
11
Location
West Yorkshire
Keep an eye out at the larger Asda stores too - I've picked up a few sets (of 3) for around £10 and they are rated at the full 13A.

Dibs
 

wardroom

Established Member
Joined
11 Jan 2010
Messages
102
Reaction score
0
Location
Wallington, surrey
I purchased these remote control sockets last year, they gave me a great deal of trouble then eventually gave out on me.
I tried to get a refund (no receipt) at b&q then tried Siemens them self but I find out they do not supply so I have ended up with 3 sockets not working. Looked at maplins site and got three different types and they have been good so far.
 

Tinbasher

Established Member
Joined
15 Sep 2010
Messages
238
Reaction score
0
Location
Dalton in Furness
You might find that your Seimens sockets will work with the maplins remote. I bought a cheapo set ages ago and they died. I then bought a replacement from maplins and the old sockets work with the Maplins remote.
 
Top